top of page

Paula Malleus

"Mä olen tehnyt työtä vaatteiden parissa koko elämäni. Kolmentoista vuoden yrittäjä taipaleelle mahtuu monenmoista kokemusta ja monesta todella tiukasta paikasta oon saanut firman keploteltua läpi.Jo firmaa perustettaessa mulle oli tosi tärkeetä, että sen lisäksi, että uudistettaisiin koko perinteistä ompelimokonseptia tehtäisiin myös jotain muuta yhteiskunta vaikutteista vaatteiden korjaamisen, muuntamisen ja uusiotuottamisen lisäksi.Olen lähes uhkarohkeasti lähtenyt hakemaan uutta tapaa toimia omalla alallani ja etsinyt ja kokeillut aina vaan uusia tapoja tuottaa yrityksemme palveluita.

Kai rohkeus on osa sitä mitä itse koen liittyvän voimaan tai voimanaiseuteen.


Mulle feminismi kuitenkin on hyvin voimakkaasti yhdenvertaisuutta. On vaan todella mielenkiintoista pohtia mikä on voimanaiseutta tai voimamieheyttä.

Ne taitavat tarkoittaa todellisuudessa aivan päinvastaisia asioita.


Itselläni voimanaiseus on myös ollut toisinaan kompastuskivi, sillä kun omaat voimakkaan persoonallisuuden ja tahdon tehdä asioita, synnyttää se monesti toisessa osapuolessa negatiivisiakin tuntemuksia joita ei mielellään myönnetä - kuten kateutta tai vähättelyn tarvetta.


Tulisi aina tarkastella sitä minkälaisia vaikutelmia omassa mielessä syntyy - tulisi olla rehellinen itselle siinä miksi saattaa kokea kateellisuutta toista kohtaan. Ainoastaan tulemalla tietoisiksi siitä, miksi kokee toisesta ihmisestä negatiivisesti voi ylittää omat esteet olla yhteydessä toiseen ja näin todellinen yhteistyö vasta mahdollistuu.Toivonkin että oltaisiin edes vähän vähemmän kyräileviä toisiamme kohtaan ja mieluummin kannustettaisiin ja tuettaisiin toisiamme etenkin silloin jos toisesta tuntuu, että on viittä vaille romahtamassa polvilleen raskaan asian edessä. Meillä kaikilla on taakkaa kannettavana ja me kaikki voimme auttaa toisiamme sen kantamisessa.

Paula Malleus
bottom of page